Чакри та їх значення

Чакри є енергетичними центрами людського організму, являючи собою точки дотику каналів, якими тече наша життєва сила. Вони також відомі як вихори обертової енергії, що проходять уздовж спинного стовпа.

Чакри та їх значення

Чакри функціонують як приймачі та передавачі навколишньої енергії. Вони взаємодіють з електромагнітним полем і конвертують їх в енергію, забезпечуючи нас життєвим потенціалом.

Ми оточені безліччю різноманітних енергій. Чакри дозволяють нам витягувати з цього хаосу те, що нам потрібно. Залежно від ступеня розкриття чакр, ми можемо отримувати більше чи менше енергії. Чакри також служать передачі енергії у зовнішній енергетичний світ.

Висловлюючись простими словами, за допомогою чакр людина “живиться” енергією з навколишнього середовища і позбавляється надмірної. Зайва енергія може бути використана для інших цілей, таких як поглинання тваринами, рослинами або предметами з низьким рівнем життєвої активності (навколишні об’єкти). Мало того, енергія, що виходить із чакр однієї людини, може передаватися іншій.

Існує сім головних енергетичних вузлів (сім людських чакр):

Муладхара – знаходиться в області куприка. Відповідає за зв’язок із землею, основні потреби: їжа, вода, тепло, житло, захист, одяг та продовження роду.

Свадхістхана – розташована біля основи хребта. Відома як сексуальна чакра, що відповідає за імунну систему.

Маніпура – розташована в області пупка. Відповідає за травлення та сприйняття фізичного світу.

Анахата – знаходиться в серцевій ділянці. Відповідає за емоції та енергетику серцево-судинної системи.

Вішуддха – розташована біля основи шиї, називається чакрою горла. Відповідає за дихальну систему і пов’язана із щитовидною залозою.

Аджна – знаходиться в лобовій ділянці, є “третім оком”. Пов’язана з нервовою системою та мозком, відповідає за передачу інформації на далекі відстані.

Сахасрара – чакра над головою. Приймає та розподіляє енергію по тонких полях, пов’язана з лімфатичною та кістковою системами.

Усвідомлення функціонування чакр може стати цінним інструментом вивчення вашого внутрішнього світу. Знання системи чакр допоможе вам успішно справлятися з проблемами, що виникають у житті.

Ми не заглиблюватимемося в механізм передачі енергії та інформації за допомогою чакр, але зазначимо, що це відбувається завдяки електромагнітним хвилям. Для більш докладного вивчення цієї теми слід звернутися до розділу фізики, пов’язаного з електромагнітними полями та хвилями.

Як було зазначено, чакри можуть містити як енергію, так і інформацію. Нижні чакри (1-3) переважно пов’язані з енергією, тоді як верхні (6 і 7) більше пов’язані з інформацією. Середні чакри є своєрідним балансом між енергією та інформацією.

Як ви, можливо, вже знаєте, чакри призначені для поглинання та віддачі енергії, причому ці стани чергуються, але не відбуваються одночасно.

Кожна чакра відповідає за певний аспект життя. В одній із книг я знайшов наочний приклад про це. Уявіть, що хребет – це ліфт, а чакри на тілі – поверхи. Піднімаючись з нижньої чакри вгору, ми бачимо життя у прекраснішому освітленні. Погодьтеся, що вид із першого поверху менш захоплюючий, ніж із сьомого.

Чакри забезпечують наповнення вашого життя енергією, що визначає радість, здоров’я та благополуччя.