Історія ароматерапії

Ароматерапія – найпопулярніша тема в наші дні. Завдяки пахощам, ефірним оліям, милу, косметиці та безлічі інших застосувань аромотерапія стала спільною темою в житті багатьох людей. Аромати можуть бути п’яними та сприяти ясності та розслабленню. Але звідки взялася аромотерапія? Чи завжди люди так сильно наголошували на ароматах? Не зовсім. Проте ароматерапія справді досить стара.

Ароматерапия

Де це почалося

Давним-давно, у Стародавньому Єгипті, королівські особи використовували кульки з рослинної смоли як для загального користування, наприклад, для маскування запахів повсякденного життя, так і в похоронних гробницях. Також вважається, що стародавні єгиптяни спалювали пахощі на честь своїх божеств.

Деякі вважають, що пахощі використовувалися ще раніше, у Стародавньому Китаї, але навіть якщо це так, їх використання не було широко поширене до династій Ся та Чжоу.

Зрештою, ладан почав проростати новим листом. Крім раніше згаданих причин, ладан стали використовувати також і з лікувальною метою. Ті ж рослинні екстракти, які використовувалися для пахощів, іноді приймали внутрішньо і прописували з різних причин, залежно від трав. Вважалося, що екстракти цих рослин продовжують життя та здоров’я.

В якийсь момент Єгипет був популярним торговим центром, і більша частина цих пахощів експортувалася та обмінювалася на необхідні товари. Торговці подорожували з усього світу, щоб приїхати до Єгипту, щоб купити екстракти місцевих рослин та ароматичні кульки, а також інші матеріали.

Багато цих екстрактів були приготовлені жрицями, і процес приготування сумішей часто займав місяці.

Хоча вважається, що деякі китайські субкультури використовували пахощі ще раніше, їх використання не набуло широкого поширення до династій Ся, Шан та Чжоу.

Зрештою, використання пахощів почало поширюватися на інші прилеглі регіони, такі як Індія та Близький Схід. Після того, як єгиптяни розпочали практику ароматерапії, Близький Схід удосконалив її. Арабські алхіміки вдосконалили практику дистиляції та почали виробляти ще чистіші матеріали.

Неподалік і незабаром після цього таке ж мистецтво поширилося в Індії, яка зараз є найбільшим виробником цих матеріалів, а також найбільшим експортером пахощів у світі.